ŽIJ A NECH ŽÍT

Estonský kringel

18. května 2014 v 17:33 | Gábi |  Kuchařka
kynutá obdoba Trdelníku

Suroviny:
TĚSTO:
  • 1 špetka soli
  • 15 g droždí (tj. jedna kostka)
  • 1 lžíce cukru
  • 120 ml mléka
  • 30 g másla (já používám klasicky Heru)
  • 300 g hladké mouky
  • 1 žloutek
NÁPLŇ:
  • 4 - 5 lžic cukru (krupice)
  • 3 lžičky skořice
  • 50 g másla
postup:

Z vlažného mléka cukru a droždí uděláme kvásek. Vykynutý kvásek smícháme s moukou, povoleným máslem, žloutkem, cukrem, špetkou soli a vzniklé těsto necháme 45 minut kynout.Po vykynutí vyválíme na co netenčí placku, kterou potřeme náplní (smíchané rozehřáté máslo, skořice a cukr). plát smotáme, uprostřed rozříznemea upleteme.

http://1.bp.blogspot.com/-_rprA5YOkkM/UqYFoaItz-I/AAAAAAAAAKQ/Bd6X9aRYv30/s1600/kringel-panel.jpg

Můžeme přidat mandle, ořechy, rozinky.
Obdoba je také s nutelou, ale tohle máme mnohem radši :3


Pečeme dozlata 25 minut při 180 °C. Pozor, nepečeme nikdy na horkovzduch!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jakých článků více?

Móda 56.5% (13)
Recepty 13% (3)
Rady a tipy 21.7% (5)
Fitness 8.7% (2)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama