ŽIJ A NECH ŽÍT

šťouchaná buchta

15. dubna 2014 v 19:43 | Gábi |  Kuchařka

rychlá buchta, když očekáváme náštěvu a nemáme moc času


suroviny:
1. těsto
  • 35 dkg polohrubé mouky
  • 20 dkg cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 12 dkg rozpuštěné Hery
  • 2vejce
  • 2 lžíce oleje
  • 200 ml mléka
  • špetka soli
2. poleva
  • 18 dkg Hery
  • 4 lžíce rumu
  • 3 lžíce horké vody
  • 20 dkg práškového cukru
  • 4 dkg kakaa
postup:
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl, přidáme mléko, Heru, vejce a olej a promícháme. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme v předehřáté troubě na 180°C do růžova (asi 10-15 minut). Polevu připravíme tak, že máslo, rum a vodu rozpustíme a přidáme cukr smíchaný s kakaem. Vaříme, až se vše spojí směs začne trochu houstnout. Až je buchta upečená, druhým koncem vařečky našťoucháme po celé buchtě dírky, do kterých nalijeme teplou polevu - lijeme postupně od prostředka, aby se poleva dostala do všech dírek. Necháme ztuhnout a pak můžeme podávat.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jakých článků více?

Móda 56.5% (13)
Recepty 13% (3)
Rady a tipy 21.7% (5)
Fitness 8.7% (2)

Komentáře

1 bludickka bludickka | E-mail | Web | 19. dubna 2014 v 12:06 | Reagovat

Vypada to velmi lakave, hned si recept ukladam:-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama